petek, 6. maj 2011

Borovnica ima trikrat "Ja" !






Članek bo izšel v majskem Našem časopisu in je
tudi v znak podpore za nedeljski polfinale.


_____________________________________________

Tri nedeljske večere zapovrstjo so borovniške ulice samevale. Tri nedeljske večere se je pred televizorjev skoraj vsake hiše gnetlo ljudi. In vsi smo bili v pričakovanju. Ji bo uspelo? Bo prepričala žirijo? Bo s harmoniko »vžgala«? Se mogoče sprašujete kdo? Trenutno najbolj znana Borovničanka, naša turbo Karmen.



Karmen Razbornik, ki jo večina od nas pozna kot vedno nasmejano 17-letnico, se nad harmoniko navdušuje že od 12-tega leta. Tisti prvi, ki jo je seznanil s svetom tipk, je bil Matjaž Končan. Sam ji je v času njenega učenja naredil tudi 3 harmonike, katere so Karmen res ljube. Najbrž si sami predstavljate, kako je z učenjem tako zahtevnega instrumenta, kot je harmonika. Imaš svoje vzpone in padce in tudi s Karmen je bilo tako. Kot pravi sama, se ji je trud gotovo obrestoval, saj v igranju uživa in jo vedno spravi v dobro voljo. Sedaj stvar nedvomno obvlada in to je dokazala tudi v najbolj gledanem resničnostnem »šovu« pri nas – Slovenija ima talent.



Njen nastop v tej oddaji, si bo marsikdo od nas zapomnil predvsem zaradi njene zgovornosti, zabavnosti in poguma. Žirijo je pač treba znati očarati in Karmen je to nedvomno uspelo. Če ti Branko, član žirije, ki je znan po svoji strogosti, reče, da si sanjska ženska, bo najbrž že kaj na tem. Citiram: »Karmen, ti si sanjska ženska – nikoli nisi slabe volje, nasmejana si in odlično vlečeš meh.« In ženske pač ne bi bile ženske, če ne bi Lucienne pohvalila Karmino opravo, ki je bila seveda v stilu pesmi, ki jo je zaigrala – Abbine »Chiquitta«. Tudi ona je bila navdušena nad izvedbo, čeprav kot sama priznava, ji harmonika kot instrument pač »ne potegne«. »Ta harmonika je čudežni inštrument, vsakič ko slišim nekaj modernega igrati nanjo, me preseneti. Pa tudi tvoje hlače so mi všeč. Res si dokazala, da lahko preneseš veliko veselja na občinstvo in žirijo. Ker sem uživala v izvedbi in pozabila na inštrument, bom tudi jaz rekla ja!««. Tretji član žirije Brane, je oceno zaključil: »Najbolj nasmejani in zelo dobri harmonikašici bom tudi jaz rekel ja!«. Tako je Borovnica dokazala, da ima talent, ima trikrat »Ja« in ima tudi polfinalistko! Gotovo se je vsem tistim,, ki smo za njeno napredovanje v naslednji krog močno navijali, nasmejalo do ušes. Ker smo ji to vsi prav zares privoščili.



Karmen se drugače seveda najbolj navdušuje nad narodno zabavno glasbo, predvsem so ji pri srcu pesmi Fantov z vseh vetrov in Lojzeta Slaka. Rada pa se v igranju harmonike preizkusi tudi v bolj modernih ritmih.



Pri njeni glasbeni karieri jo najbolj podpirata mama Veronika in oče Drago, ki ji, kot pravi sama, omogočata uspeh in priznava, da si boljših staršev ne bi mogla želeti.

Njena največja želja je, da bi postala zdravnica in bi ljudi zdravila z glasbo. Prepričan sem, da ji to gotovo že uspeva.


__________________________________________



Če želite glasovati za Karmen Razbornik, glasujte za zaporedno številko 06:



- z mobilnih telefonov kličite na *323*6#


- s stacionarnih telefonov kličite na 090 93 31 06


- v SMS sporočilo napišite 6 in pošljite na številko 6633


Ni komentarjev: